Дома > Проектен случај > Вести за индустријата

Воведување на методот на обработка на акрилни производи

2022-04-25

Како да се обработиакрилики кои се техниките на обработка? Ласерското сечење е метод на сечење без допир. Акрилот за ласерско сечење може да го исече акриликот во различни форми по желба. Може да сече ликови, слики и може да се користи за мебел и така натаму. Употребата на ласерско сечење за подигање може да користи акрилик за правење различни логоа, вклучувајќи неуредни слики и сл., што има многу важна улога и ориентација во рекламната индустрија. Акрилното сечење е најчестиот процес во употребата на ласерско сечење и вклучување акрилик.
Акриликможе и директно да се удираат. Во споредба со стаклото, акрилот има многу добри карактеристики на механичка обработка. Употребата на ласерско сечење и удирање има многу висока точност на склопување. Треба само да правите слики на компјутерот. Компјутерот го удри акрилот.
Самиот акрилик има висока транспарентност. Акрилот за полирање го прави да има висока проѕирност како кристал. Полираниот акрилик е многу мазен и многу благодарен. Може да се користи за многу видови занаети. Акрилниот материјал ќе се стопи на 70°-100°, а оваа топлина може да се користи за да се измени обликот на акрилот, вклучувајќи ги и неправилните форми.
Акрилното топло свиткување може да се направи на различни начини. Многу акрилни листови може да се постават на сет на жешка машина за свиткување и во исто време да формираат мувла за топло свиткување и обликување. Повеќето топло свиткување поминува само низ едно или паралелно топло свиткување. Погледот на жешкото свиткување може да се фиксира според потребите за контрола на гледната точка.

KINGSIGN® АКРИЛИКе специјализиран за секаков вид акрилен лим, акрилен прозорец, акрилен тунел, акрилна морска сала, акрилен аквариум, акрилен базен, акрилен резервоар за риби, акрилни полуготови делови за обработка, акрилен сврзувачки акрилен лепак, заоблен акрилен лист, акрилик од големи размери услуга за инсталација на листови. за детали, консултирајте се со: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept